Apple lanseaza versiunile beta pentru iOS si iPadOS 14

Cei de la Apple urmeaza sa lanseze noi noi actualizari de software in toamna pentru iOS si iPadOS, tocmai atunci cand vor aparea si cele mai recente modele din gama iPhone, iar acum poti descarca versiuni beta ale acestora pentru a avea o idee in legatura cu ce pregateste compania americana pentru lansare in toamna. O idee, pentru ca versiunile finale vor arata total diferit fata de cele pe care gigantul din Copertino le pune la dispozitie utilizatorilor pentru testare. Noile versiuni publice ale iOS 14 si iPadOS 14 ale Apple pot fi instalate gratuit pe orice dispozitiv mai recent al celor de la Apple, insa de mentionat este si faptul ca exista o multime de erori pana in momentul de fata. Erori care urmeaza a fi rezolvate in varianta finala, insa care si-au pus amprenta puternic asupra acestei versiuni beta, si care vor reprezenta probleme majore pentru oricare utilizator care vrea sa incerce noile sisteme de operare. 

Apple a prezentat noul sau software in cadrul lunii iunie la Conferinta sa mondiala pentru dezvoltatori sau WWDC, editie care anul acesta a  avut loc in totalitate in mediul online din cauza pandemiei de coronavirus. In ciuda faptului ca angajatii de la Apple au fost obligati sa lucreze de acasa pentru a evita raspandirea virusului, compania a declarat ca acestia au reusit sa pregateasca o multime de functii noi solicitate de utilizatori pentru o perioada mai indelungata de timp si care sunt disponibile pe telefoanele concurente alimentate de Android, sistemul de operare al celor de la Google. Aceste funcții includ adaugarea unor programe mici de tip widget pe ecranul de pornire, posibilitatea de a schimba aplicatiile implicite pentru e-mail si browser web, dar si posibilitatea de a viziona un videoclip in acelasi timp in care utilizezi alte aplicatii. Cu alte cuvinte, sunt niste modificari ingenioase pe care cei de la Apple au reusit, in sfarsit, sa le puna in practica. Insa, dupa cum spuneam si mai devreme, faptul ca este o versiune beta inseamna ca utilizatorul nu se va putea bucura de utilizarea acestora atat de mult din cauza potentialelor erori cu care s-ar putea confrunta.

„Îl facem si mai puternic si mai ușor de utilizat”, a spus Craig Federighi, seful departamentului de dezvoltare software al celor de la Apple, in timp ce anunta noile sistem de operare. “In acest an, ne-am petrecut timp regandind unele dintre cele mai iconice elemente ale experientei de pe iPhone.”, a continuat acesta. 

In ciuda faptului ca noile caracteristici sunt distractive de incercat, aceste versiuni beta nu sunt intocmai destinate utilizarii zilnice. Compania reaminteste in mod frecvent persoanelor care descarca software-ul ca acesta poate contine erori, ca ar putea inceta sa functioneze in mod brusc si ca iti poate pierde datele. Apple sfatuieste persoanele care ar fi in stare sa se aventureze intr-o astfel de experienta sa-l foloseasca doar pe un dispozitiv care nu este „important pentru afacerile” unui utilizator sau pentru un dispozitiv care are legatura cu locul de munca in general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *