Daca deti un laptop Mac si iti da batai de cap, exista cateva trucuri pe care le poti face atat pentru a economisi timp, dar si pentru a-ti usura tie munca. Folosindu-te de aceste trucruri nu va ma trebui sa te enervezi ca nu reusesti sa faci anumite lucruri, sau ca ai petrecut prea mult timp in fata laptop-ului.
Unele aplicatii sunt in bara de sus unde apar si Wi-Fi-ul si volumul, dar le puteti elimina de acolo daca ti apasat butonul “Command” si pe tragi in jos pe bara. Aplicatiile pot reaparaea acolo dar le puteti elimina din nou.
Spothlight este un mod universal de cautarea a fisierelor sau paginilor web cu o viteza foarte rapida. Poti sa accezi aceasta metoda prin “Command”+ bara de spatiu. Pe langa acest avantaj, Spotlight poate efectua conversii in moneda, greutate si inaltime. Poate sa afiseze niste rezultate atunci cand introduci numele unei echipe de fotbal. Cu ajutorul lui mai poti cauta in dictionar tinand apasat pe “Command”+L pentru a intra in dictionar.
Sa faci screenshot la un MacOS poate fi mai usor decat ai crede. Sunt doua metode de a face screenshot. Prima se refera la a face un dreptunghi acolo unde vrei sa face screenshot, poti sa faci pentru o parte a afisajului sau pentru tot ecranul. “Command”+Shift+4 va face sa apara cursorul de selectie si “Command”+Shift+3 va face sa se blocheze imaginea si vei avea imaginea salvata pe desktop.
Functia Split View este un afisaj mai mobil si iti permite sa afisezi doua ferestre de aplicatie pe ecran. Poti sa setezi tu cat vrei sa ocupe fiecare din ecran. Ca sa accesezi functia trebuie sa apesi lung pe butonul verde “ecran complet” din stanga sus a unei ferestre.
Ca si la telefoane, gasim si la MacOS modul de intuneric. Se poate accesa de la “Preferinte de sistem” si apoi “Afiseaza”. Night Shift este functia care reduce luminca alabstra a ecranului si o face portocalie. Se acceseaza de la “Preferinte de sistem” apoi “General” si “Aspect”. Este un avantaj pentru ca nu iti forteaza atat de tare ochii.
Laptopurile Mac au cele mai bune boxe. De aceea pare putin dificil sa ai un volum adecvat fara sa accesezi modul de volum mai analogic. O alternativa ideala este ALT+Shift, iar volumul se va descompune in patru setari diferite.
Functia Sidecar este una noua si iti permite sa folosesti ecranul IPad-ului ca un al doilea ecran pentru MacBook sau IMac. Trebuie sa fie ambele conectate la aceeasi retea Wi-Fi sau printr-un cablu USB. Optiunea se gaseste in “Preferinte de sistem”. Dar trebuie sa aveti grija ca nu toate MacBook-urile sau IPad-urile sunt compatibile.
Prin urmare, aceste trucuri sper sa te ajute in usurarea muncii si chiar economisirea timpului.